Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Kies GBW

DICHTBIJ, ONDERNEMEND, DUIDELIJK . Lijst 4

Politiek? Leuk? Kelly van Tol aan het woord.

15 november 2017

Politiek? Leuk?

Regelmatig wordt mij gevraagd: “Vind je het nog ècht leuk in de politiek?”. Mijn antwoord: “Jazeker wel!”. En dat is méér dan een politiek-correct antwoord.

De start van kleinschalige dagopvang voor ouderen aan de Waellandweg in Poeldijk, de eerste zonnebloemauto in Westland of de regentonnenactie… Dit zijn slechts enkele van de initiatieven waar ik me hard voor heb gemaakt, en die tot een zichtbaar succes hebben geleid. En dan is politiek heel leuk!

Dinsdag 7 november vond de Westlandse begrotingsbehandeling voor 2018 plaats met daarvoor nog een extra vergadering over de ontstane situatie rondom de financiële toezeggingen aan Kwekers in de Kunst. Een hele zit; we zijn om 12.00 uur ’s middags gestart en pas rond 0.30 uur ’s avonds verlieten we de vergadertafel. Dan is politiek minder leuk. Ook de negatieve reacties die je soms krijgt, vooral op social media en nieuwssites, zijn niet altijd leuk. Soms begrijp je frustraties van inwoners volkomen, maar zijn die besluiten genomen door een andere overheid en niet door de gemeenteraad. Denk aan afgesloten wegen door de provincie of het uitblijven van maatregelen tegen een rupsenplaag op het strand, onderdeel van een beschermd natura 2000 gebied.

Al is politiek niet altijd leuk, het is wel altijd belangrijk. Tijdens die ellenlange vergadering hebben we besloten hoe we het gemeenschapsgeld (uw en mijn euro’s) in 2018 gaan uitgeven. Totaal gaat het in Westland om een bedrag van maar liefst € 276 miljoen euro! Ik vind het een voorrecht om als gekozen raadslid hierover mee te kunnen beslissen. Bij de lokale partij GemeenteBelang Westland voel ik me helemaal thuis. Voor de verkiezingen in maart 2018 is onze kandidatenlijst en verkiezingsprogramma al vastgesteld. Onder leiding van onze lijsttrekker Remmert Keizer gaan wij die verkiezingen in met een kandidatenlijst met 50 zeer verschillende en enthousiaste Westlanders. Zelf hoop ik ook nog vier jaar door te mogen, daarom ben ik trots en vereerd met plek 2 op onze lijst. Leuk ook dat wij op hoog op onze verkiezingslijst nog een jonge sterke vrouw hebben mogen noteren. Welkom bij de club, Mireille van der Stelt (plek 5)!

Ben je benieuwd of jij ‘de politiek’ ook leuk zou vinden? Onder het motto: “Praat mee met GBW!” gaan wij vanaf half november alle Westlandse dorpen af. Kijk voor meer informatie op onze facebook of website www.kiesgbw.nl en loop binnen op één van die avonden.

Kelly van Tol

GemeenteBelang Westland