GemeenteBelang Westland

GemeenteBelang Westland is uitgegroeid tot een politieke partij die verantwoordelijkheid durft te nemen in één van de meest innovatieve gemeenten van Nederland.

Kelly van Rijn-van Tol

Kelly van Rijn-van Tol
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: 's-Gravenzande
E-mailadres: 
Functie(s): Raadslid, Commissie MO, Voorzitter Bestuur uit 's-Gravenzande

Westlander, Nederlander, wereldburger, partner, moeder, dochter, vriendin, sociaal, aanpakker, vriendelijk, assertief.

Als echte Westlandse steek ik graag mijn armen uit de mouwen. Goede ideeën hebben is best leuk, goede ideeën tot uitvoering brengen is waar het om gaat. Als ondernemersdochter heb ik altijd passie voor retail gehad. Na mijn studie Internationale Bestuurskunde ben ik uiteindelijk weer in het familiebedrijf beland, een bedrijf binnen de tankstationsbranche. Ook hier geldt: korte lijnen en gewoon doen.

Genietend van het Westland zie ik overal in Westland “verbeterpunten”. Boos maak ik me om de vele eenzame ouderen die aan hun lot worden overgelaten. Maar ook onder de jonge generatie is het niet allemaal koek en ei. Laatst hoorde ik een docent basisonderwijs zeggen dat er in haar klas maar drie kinderen “zonder problemen” zaten, waarna een opsomming volgde van de diversiteit aan gedragsproblematieken en onstabiele thuissituaties. Het is belangrijk dat we met twee benen op de grond blijven en niet van iedere mug een olifant maken. Zorg moet dichtbij mensen goed geregeld zijn, zonder onnodige rompslomp. Terug naar de basis; mensen. Dat is mijn drijfveer.

De afgelopen jaren heb ik me volop ingezet voor goede zorg dichtbij. Zorg, in de brede zin, draait om mensen, niet om getallen. Het is geen kauwgomballenapparaat waar je een kwartje ingooit waarna er een kauwgombal uitrolt. Ik heb er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het uitgangspunt zorg dichtbij is opgenomen in ons sociaal beleidskader. Hierna zijn op mijn initiatief diverse maatschappelijke initiatieven gefaciliteerd, zoals de kleinschalige dagbesteding voor ouderen aan de Waellandweg in Poeldijk.

Als jonge moeder vind ik het belangrijk dat politiek laagdrempeliger wordt. Zorg dichtbij, GBW dichtbij en zelf sta ik ook dichtbij. Vragen of opmerkingen, stuur me een mailtje. Gewoon doen.

foto: thierry Schut